Corona update (23 maart 20.07)

24 maart – de organisatie commissie van de Avondvierdaagse heeft besloten dat dit jaar de avondvierdaagse van Hoogeveen niet door kan gaan. De atletiekunie heeft vandaag bekend gemaakt dat de competities zijn afgelast daarnaast zijn ook de NK’s tot 1 juli afgelast.

23 maart – De overheid heeft bekend gemaakt dat alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Dit betekend dat we als vereniging tot 1 juni gesloten blijven. Aansluitend heeft dit ook gevolgen voor een aantal evenementen. De Van Eeks Trackmeeting en de Runnersworld Hoogeveen Uursestafette kunnen niet doorgaan, daarnaast zou HAC’63 op 9 gastheer zijn van de C/D competitie. Deze wedstrijden zullen niet (op de huidige data) door kunnen gaan.

15 maart – Het bestuur heeft vanavond het lastige besluit genomen om de Primera de Haan 4 Mijl Run, die gepland stond op 7 april, af te lasten. Wij als bestuur verwachten dat de sluiting van de accommodatie ook na 6 april van kracht zal zijn. Ook gezien de huidige waarschuwingen en ontwikkelingen vinden wij het niet verantwoord om eventueel daags na de mogelijke opening meteen met zo’n grote groep een activiteit aan te gaan.

15 maart – Na de persconferentie van de overheid is duidelijk geworden dat de vereniging ten minste tot 6 april gesloten blijft.

13 maart – Beste leden,
Vanavond(13 maart) heeft het bestuur samengezeten en hebben gezamelijk besloten om de dringende adviezen van Atletiekunie, NOC-NSF, RIVM en Gemeente Hoogeveen per direct navolging te geven.

Concreet houdt dit het volgende in:

  1. Tot en met 31 maart worden alle trainingen afgelast. Dit geldt voor alle disciplines en alle groepen.
  2. Daarnaast zijn alle activiteiten waar HAC’63 bij betrokken is, ook afgelast. Dat zijn vergaderingen, clinics, wedstrijden en overige samenkomsten.
  3. Zowel de atletiekbaan als Activum zijn gesloten.
  4. De PrimeraRun gaat tot nader bericht voorlopig door. 
  5. De Algemene Ledenvergadering zal op een nader te bepalen datum worden gehouden.

De komende periode zullen wij nauwlettend de berichtgeving blijven volgen en, waar nodig, aanvullende maatregelen treffen en/of verlengen.Wij raden aan om onze site in de gaten te houden om de actualiteiten rondom HAC’63 tijdens deze periode te kunnen volgen.

Mocht er behoefte zijn om zelfstandig te trainen, neem dan contact op met jouw trainer. Hij/zij kan een aantal oefeningen doorgeven om toch zo fit mogelijk te blijven. 

Wij realiseren ons dat deze maatregelen een behoorlijke impact heeft op voorbereidingen op komende wedstrijden, maar nemen onze verantwoordelijkheid. Blijf scherp op symptomen en hygiene, zoals wordt aangeraden. Komende periode zal meer duidelijkheid geven over ontwikkeling van Corona in Nederland.

Voor vragen kunt u mailen naar: coronavragen@hac63.nl

Informatie over Corona:
https://www.atletiekunie.nl/nieuws/update-coronavirus-en-activiteiten-atletiekuniehttps://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Veel succes en mag het virus jou en je directe omgeving bespaard blijven.
Met sportieve groet,
namens het bestuur

12 maart – in verband met de corona berichtgeving is besloten alle trainingen van vanavond ( 12 maart) af te lasten. Eventuele andere maatregelen zullen volgen.