Elftalrun

De roots van de Bentincksparkrun liggen bij Voetbal Vereniging Hoogeveen. Voetbal is een teamsport en om de nadruk van het team meer vorm te geven tijdens de Bentincksparkrun Organiseren HAC’63 en VV Hoogeveen tijdens de Bentincksparkrun ook de Elftalrun.

Uitleg
Als je met je team meedoet aan de Bentincksparkrun kan je ook meedoen in het elftal klassement. Alle teams die meedoen in dit klassement lopen dan mee aan de Elftalrun. Tijdens de Elftalrun neem je het samen met jouw team op tegen andere teams. Dit kunnen voetbalteams zijn, maar ook andere sporten zijn van harte welkom om mee te doen.  Zoals de naam doet vermoeden bestaat een team uit maximaal elf lopers. Van deze elf lopers tellen per team de zeven beste prestaties mee in het elftal klassement. Dus als jouw team aan de start van de wedstrijd uit slechts 9 personen bestaat maakt dat niets uit. Zolang er maar zeven lopers uit je team over de finish komen. Dit komt overeen met het voetbal waarin je automatisch verliest als je met minder dan zeven spelers komt te staan.

Puntentelling
Het klassement word opgemaakt op basis van de zeven beste prestaties van ieder team. Kom je als eerste over de finish, dan krijg je 1 punt. Kom je als tiende over de finish, dan krijg je tien punten. Kom je als honderdste over de finish, dan krijg je 100 punten. En dit gaat zo oneindig door totdat er geen lopers meer zijn. Zoals gezegd tellen we de zeven beste prestaties van ieder team bij elkaar op. Zo komt er een totaal score uit. De bedoeling is om een zo laag mogelijke score te behalen. De laagst mogelijke score is 28 punten, dan heeft jouw team dus de eerste zeven plaatsen weten de bemachtigen.

Voor de duidelijkheid, ook lopers die niet meedoen aan de Elftalrun kunnen invloed hebben op de eindstand. Als je als nummer twee finisht achter iemand die niet meedoet aan de Elftalrun, dan krijg jij 2 punten. Dat betekend dus ook dat als jij niet bij de beste zeven lopers van jouw team behoort, je alsnog invloed kan hebben op de eindstand!

1000 meter
Ook op de 1000 meter is er een Elftalrun. Echter gelden hier iets andere regels. Hier bestaat een team uit zeven lopers en tellen de prestaties van de beste vijf van ieder team mee.  Aan deze run kunnen teams meedoen die in de leeftijd tussen 9 en 12 jaar vallen. Er is geen apart klassement voor iedere leeftijd. Een team van 9-jarigen kan het daardoor opnemen tegen een team van 12-jarigen. Dat betekend echter ook dat teams uit meerdere leeftijden mag bestaan. Er kunnen dus ook teams meedoen waarbij 9-jarigen samen met 12-jarigen lopen.

2500 meter
Ook  op de 2500 meter is een leeftijdsgrens van toepassing. Hier kunnen teams in de leeftijd tussen de 12 en 15 jaar aan meedoen. Het gaat hier echter wel al om een echt elftal. Daardoor moeten de teams uit minimaal zeven en  maximaal elf lopers bestaan.

5000 en 10000 meter
Voor de 5000 en 10000 meter gelden twee ondergrenzen qua leeftijd. Om aan de 5000 meter mee te willen doen moet je minimaal 15 jaar zijn. Voor de 10000 meter is dat 16 jaar. Bij beide afstanden gelden logischerwijs natuurlijk geen maximum leeftijden.

Teams
Er is een klassement voor dames en een klassement voor heren. Dames en heren mogen ook meedoen in een gemengd team, maar vallen daarna wel onder het klassement voor heren. Er is dus geen klassement voor gemengde teams.  Ook mogen teams worden samengesteld uit meerdere teams. Het team dat dus meedoet aan de Elftalrun hoeft dus niet ieder weekend samen op het veld te staan. Je mag dus een team vormen met iedereen uit jouw vereniging.

Individueel klassement
Ieder lid van een team dat mee doet aan de Elftalrun, doet ook automatisch mee in het individueel klassement van de Runnersworld Bentincksparkrun. Als je dus bij de eerste drie zit van de door jou gelopen afstand, kom je ook daar op het podium.

Kosten
Deelname met je team aan de 1000 en 2500 meter Elftalrun is gratis. Teams die zich inschrijven voor de 5000 of 10000 meter betalen 50 euro per team, waardoor deelname in teamverband dus goedkoper is dan als je individueel mee zou doen. Betalen doe je op de wedstrijddag zelf, als je de startnummers komt ophalen.

Inschrijven
Je kan je team opgeven door een mail te sturen naar Elftalrun@hac63.nl. Vermeld in de mail:
*de naam van je team,
*de afstand die jullie gaan lopen,
*de categorie waarin jullie meedoen ( man of vrouw)
*en de namen en leeftijden van de lopers
De inschrijving voor Elftalrun sluit 12 januari 2018!

Zijn er tussentijds wijzigingen in het team, dan kan je die doorgeven aan Elftalrun@hac63.nl. Ook op de wedstrijddag kunnen er een uur voorafgaand aan de start nog aanpassingen worden doorgegeven.

DEELNEMERS DIE MEEDOEN AAN DE ELFTALRUN HOEVEN ZICH NIET INDIVIDUEEL OP TE GEVEN VIA WWW.INSCHRIJVEN.NL