Oldebroek – Op donderdagavond 29 december 2022 vond er een cross plaats in Oldebroek. Een onverharde cross op een avond in december klinkt erg donker, maar dat was het niet. De verlichting zorgde voor een goed zicht op het parcours van de ‘Rabo Verlichte Crossloop’. Bovendien zorgde het voor een bijzondere sfeer!

Het parcours was uitgezet op een ATB-baan. Dit betekende veel bochten en klimmetjes. Eén rondje was bijna twee kilometer lang. Een aantal atleten van HAC’63 reisden af om deel te nemen aan deze bijzondere cross. Hier konden ze kiezen om twee of vier rondes te lopen.

Erik Leusink, Erwin Akkerman en Arjan Gruppen liepen vier rondes. Erik Leusink was haast sneller dan het licht te noemen, want hij bleef het hele veld ruim voor. Met een tijd van 24:09 minuten werd hij eerste overall. Extra knap, want Leusink was de dag ervoor iedereen in Rouveen nog te snel af op de klompen. Hij liep gemiddeld 16,84 km/u op 1,9 kilometer in de klompenrace in Rouveen. Toch was hij al voldoende hersteld om ook de overwinning te pakken in Oldebroek.

Erwin Akkerman liep ook erg sterk op de mountainbikebaan. In zijn categorie, mannen 40+, werd hij dan ook eerste met een tijd van 25:46 minuten. Arjan Gruppen liep ook mee in deze categorie. Hij liep een sterke tijd van 28:58 minuten. Deze eindtijd zorgde voor een knappe zevende plaats.

Tamara de Vries liep twee rondes tussen de bomen en lampjes door. Ze liep een tijd van 17:10 minuten. Deze tijd leverde haar een nette achtste plaats op bij de vrouwen. Al met al was het een gezellige avond. Deze sportieve prestaties zijn een mooie afsluiting geweest van het hardloopjaar 2022. Op naar een gezond en sportief 2023!

© tekst: Laura Prins © bron foto’s: Tamara de Vries en website ”de Gemzen”