Hac atleten domineren de zomercross in Ommen

Afgelopen zaterdag werd in Ommen een zomercross georganiseerd. Hac atleten; Antien van der Vegt, Margriet Westrik en Aard van der Vinne hadden zich alle 3 ingeschreven voor de 5 (engelse) Mijl. Het was weer bijzonder om te kunnen strijden, alle 3 atleten waren daarom ook best gespannen.

Bij de start vertrokken Antien, Margriet en Aard ook enigszins voorzichtig. Antien, die in de voorbereiding donderdag nog even een pittige 13km onverhard liep, had Aline Kootstra voor zich. Margriet werd vanaf het begin gevolgd door een man die nog geen halve meter achter haar liep. Aard lag na 1km op de 10e positie. Na 4km was de oude diesel een beetje op gang en kon hij telkens andere atleten passeren, waardoor hij na 7km op 3e positie liep. Tijdens de laatste 200m werd Aard in de sprint verslagen en werd hierdoor 4e overall en 1e in zijn klasse. Antien bleef Aline in het vizier houden en finishte op 4 seconden achterstand. Hierdoor werd zij 2e overall bij de vrouwen en 1e in haar klasse. Margriet was in staat haar ‘medeloper’ na 8km te lossen en kwam als 7e vrouw overall en 3e in haar klasse over de finish. Hierdoor stonden alle 3 atleten op het podium en konden zij met een enveloppe en een stuk speculaaskoek naar huis.

10 Mijl

Hac atleet Rob de Graaf deed ook mee op de10 Mijl. De spieren waren natuurlijk nog niet helemaal hersteld van het EK trail 43k in Italië.Na de start was Danny al meteen uit zicht en Melchior vd Pol liep als 2e. Er ontstond een groepje van 5 waar hij moeite had te volgen. Na 2 KM nam de jeugd het over en namen de 3 afstand van Rob en Melchior. Toen het gat te groot dreigde te worden waagde hij de sprong om met een versnelling weer aan te sluiten. Tot 7km kon hij met moeite het groepje handhaven. Toen viel door een versnelling het groepje uit elkaar en was het ieder voor zich. Hij keek toen om en Melchior was nog in zicht. Dus de focus op de man voor hem om in de buurt te blijven. In de 2e helft draaide de benen weer beter en kon hij de nummer 4 inhalen. Hij dacht nog even de nummer 3 te kunnen bijhalen maar het gat was te groot. Als 4e overall en 1e man 50+ over de finish in 1u6m4s kwam Rob uiteindelijk over de finish.

Tekst: Gerko de Roo
Foto’s gemaakt door: Aard van der Vinne, Antien van der Vegt en Cathy van Es