Amsterdam – tijdens het NK marathon was van uit een Hoogeveens perspectief misschien de meeste aandacht gericht op oud HAC’63 atleet Jacelyn Gruppen. Helaas moest Jacelyn uit de race stappen, maar dat betekende niet dat het NK daarom geen aandacht meer verdient. Want Truus Luten wist namelijk in haar categorie een mooie tweede plaatst te behalen.

In de categorie dames 65+ wist zij namelijk in een tijd van 4:10:27 te finishen.  Ze kwam hiermee als derde vrouw in deze categorie over de finish, maar in het NK klassement verviel de positie van de nummer twee, aangezien de tweede dame een Deense vrouw was. Hiermee evenaarde Truus haar prestatie van twee jaar geleden. Toen werd de Hoogeveense atleet namelijk ook al tweede in haar leeftijdscategorie, echter liep ze toen nog in de 60+ categorie. En dat je nooit te oud bent om je zelf te verbeteren blijkt ook wel uit de prestatie van Truus. Ten opzichte van haar marathon uit 2016 wist zij namelijk maar liefst 25 minuten eerder over de finishlijn te lopen.

Ook voor Sandra Medendorp behaalde een mooi resultaat, de atlete die uitkomt voor HAC’63 wist in haar categorie onverwachts een derde plek te bemachtigen. Tot 35 kilometer liep zij naar eigen zeggen erg lekker. Maar daarna werd het zwaar. Ze was daarom ook blij verrast toen zij te horen kreeg dat ze brons in de categorie dames 40+ heeft gewonnen.