Ruinen – In aanloop naar het NK Cross organiseert het MiLA (midden lange afstand) team van HAC’63 samen met Team Mila Fryslân een trainingskamp in Portugal. Afgelopen zondag hebben beide teams samen een training afgewerkt in de bossen van Ruinen om de atleten nader kennis met elkaar te laten maken.

Eind februari zullen de twee teams gezamenlijk een trainingskamp beleggen in het Portugese Monte Gordo. Dit trainingskamp staat voor de meesten atleten in het teken van de voorbereiding op het NK Cross in Amsterdam, dat in het weekend van 4 en 5 maart plaats vind. Ook is het trainingskamp een mooie sprong richting de Cascaderun, waar het team van HAC‘63 voor het eerst als team zullen aantreden en een serieuze gooi gaan doen naar een podiumplaats op de 5 Mijl.

De training van afgelopen weekend was vooral bedoeld om de Drentse en Friese atleten nader kennis met elkaar te laten maken. Maar de trainers Jan ten Cate, Tom van Tellingen (HAC’63) en Yke Schouwstra (Team MiLA Fryslân) hadden ook atleten die niet naar Portugal afreizen uitgenodigd. Van deze uitnodiging werd gretig gebruik gemaakt. Na de training kon er nog even nagepraat worden in Restaurant Het Olde Posthuus in Ruinen alwaar de atleten door de eigenaar werden getrakteerd.

Op de foto zie je het team MILA Friesland staand links en in het midden de oranje brigade van MILA HAC‘63 met aan de rechterkant geflankeerd door de sponsoren van het HAC‘63 team Runnersworld en Schoonmaakbedrijf Prent, die deze trip mede mogelijk maken. Zittend op de voorgrond de trainers van HAC‘63 en Friesland die deze atleten tijdens het trainingskamp zullen begeleiden