Trots op onze vereniging

HAC’63 is de atletiekclub van Hoogeveen, opgericht in 1963. De club biedt alle atletiekonderdelen aan van lopen tot meerkamp. De trainingen zijn voor alle leeftijden van pupillen en junioren tot senioren en masters. Er zijn ook loopgroepen en is er speciale A-Atletiek (Aangepaste Atletiek) aanwezig. Naast clubkampioenschappen en competities is HAC’63 ook intensief betrokken bij andere wedstrijden, zoals de Cascaderun. Sinds 2010 is HAC’63 organisator van de Hoogeveense avondvierdaagse.

Geschiedenis

Toen de club in 1963 werd opgericht, sloot deze zich niet direct aan bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Dat gebeurde twee jaar later, in 1965. De eerste twee jaar was HAC’63 aangesloten bij de in 1958 opgerichte Nederlandse Christelijke Atletiekbond. Leden van deze NCAB konden niet deelnemen aan wedstrijden van de KNAU. Dit betekende vaak dat de leden van de NCAB het hele land moesten doorreizen om mee te kunnen doen aan wedstrijden, terwijl ze niet konden deelnemen aan wedstrijden die dichter bij huis werden georganiseerd. HAC’63 was een van de eerste atletiekverenigingen die daarom lid werd van beide bonden. Zodoende konden de leden van de vereniging aan zowel de wedstrijden van de NCAB als van de AU mee doen.

In 1978 besloot HAC’63 om financiële, organisatorische en administratieve reden het lidmaatschap van de NCAB op te zeggen. Sindsdien is HAC’63 lid van de KNAU, die sinds 2007 bekend staat als de Atletiekunie. Omdat in 2010 HAC’63 de organisator werd van de Avondvierdaagse in Hoogeveen, is het sindsdien ook lid van de Koninklijke Wandelbond Nederland (KNWB).

Wij zijn trots op onze mooie vereniging met zo’n 350 leden. We hebben sporters van alle leeftijden, recreanten en topsporters. Dankbaar zijn we voor onze enthousiaste en trouwe trainers en alle andere vrijwilligers. Samen hebben we enorm veel plezier en genieten we van elkaars successen.

HAC’63 vindt het belangrijk dat iedereen met veel plezier kan sporten, ieder op zijn of haar eigen niveau, dat we elkaar ondersteunen en stimuleren, in een nette en veilige omgeving. We willen dat iedereen zich welkom en thuis voelt op de baan (voor, tijdens en na de training). Samen zijn we HAC’63.

Kom gerust een kijkje nemen!